Stefaan van den Bremt : Het verloren paradijs

Stefaan van den Bremt : Het verloren paradijs

16.10.2020
Sint-Amands - Poëzie

Stefaan van den Bremt is sinds vele jaren een klinkende naam in het Vlaamse poëzielandschap. Zijn bekendste bundels zijn Andere gedichten (1980), Rover en reiziger (1992), Een vlieg met gouden vleugels (1997), Voegwerk (2009), Kromzang (2015)... Componist-pianist Marc Michaël De Smet en zangeres Teike Vos brengen muzikale vertolkingen van de poëzie van Stefaan van den Bremt. Tussen de liederen door geeft Stefaan van den Bremt enige duiding bij de gekozen gedichten. Hij zal zelf ook enkele gedichten voordragen.

Marc Michaël De Smet is vooral gekend als oprichter van de Nieuwe Muziekgroep (1983) en van het Aquarius-kamerkoor (1995). Hij componeerde een hele reeks liederen geïnspireerd door gedichten van Ivo van Strijtem, Peter Theunynck, Marc Tritsmans en Stefaan van den Bremt.

Teike Vos was gedurende vele jaren zangsoliste van de Nieuwe Muziekgroep. Daarnaast gaf zij recitals met klassieke, romantische en hedendaagse liederen. Momentel vormt zij samen met Marc Michaël De Smet een muzikaal duo.

Vrijdag 16 oktober 2020 in de Ontmoetingsruimte van het Emile Verhaerenmuseum om 20u.
Inkom: 5 €.