Emile Verhaeren poëzieklanken

Emile Verhaeren poëzieklanken

01.12.2019
Poëzie - Sint-Amands

Men kan de poëzie van Emile Verhaeren lezen, maar men kan er ook naar luisteren. Met wie kan dit beter gebeuren dan met Bruno Géoris en Peter Holvoet-Hanssen? Bruno Géoris is in Franstalig België een gekend film- en theateracteur en sinds vele jaren organiseert hij poëtische Verhaeren-wandelingen doorheen de collectie van het Fin-de-siècle-museum in Brussel. Géoris is werkelijk een topacteur die de poëzie van Verhaeren op heel krachtige wijze weet op het podium te brengen. Hij heeft een hele resem gedichten op zijn repertoire staan die het volledige oeuvre van Verhaeren omspannen. Zijn Nederlandstalige tegenpool is Peter Holvoet-Hanssen, de man die van poëzieperformances zijn tweede natuur gemaakt heeft. Hij brengt zijn gedichten vol overgave en wie hem ooit "De Haven” van Verhaeren heeft zien voordragen, zal dit zeker beamen. Bruno Géoris en Peter Holvoet-Hanssen zullen mekaar op prachtige wijze aanvullen.


Het muzikale luik is in handen van het Boundless jazztrio met Chris Joris op percussie en drums, Paul Van Gysegem op contrabas en Patrick De Groote op trompet en trombone. In hun heel eigen stijl zullen zij een aantal jazz-improvisaties brengen.

 

Emile Verhaeren poëzieklanken met Bruno Géoris, Peter Holvoet-Hanssen en het Boundless jazztrio: zondag 1 december 2019 om 20u in zaal De Leeuw te Sint-Amands (E. Verhaerenstr. 71, 2890 Puurs-Sint-Amands). Voorverkoop: 12 €. Kassa: 15 €. Leden: 12 €. Betalingen kunnen gebeuren op : BE89 0014 5991 6785.