Coppia Corda: Kom langzaam zitten

Coppia Corda: Kom langzaam zitten

20.05.2018
Concert - Sint-Amands


Poëzie-concert Coppia Corda: Kom langzaam zitten

De liefdespoëzie van Emile Verhaeren neemt binnen zijn oeuvre een heel aparte plaats in. De drie bundels - Les Heures claires, Les Heures d'après-midi en Les Heures du soir - opgedragen aan zijn vrouw en eeuwige liefde Marthe Massin, worden dan ook de meest tijdloze en persoonlijke uit zijn oeuvre genoemd. De gedichten werden in 2005 integraal in het Nederlands vertaald door Stefaan van den Bremt.
Geïnspireerd door deze poëzie creëerden Melissa Leboeuf en het ensemble Coppia Corda een prachtig programma waarin zij de liefdespoëzie van Verhaeren laten resoneren met een aantal composities uit het klassieke repertoire: Vivaldi, Bach, Albinoni, Marcello, enz.
Naar aanleiding van de Boekenmarkt in Sint-Amands brengen zij hun programma op zondag 20 mei om 16u in de ontmoetingsruimte van het Verhaerenmuseum. Het is een unieke gelegenheid om je te laten ontroeren door deze tijdloze poëzie met al even tijdloze muzikale klanken.

Zondag 20 mei 2018 om 16u: Poëzie-concert Melissa Leboeuf en Coppia Corda in het Emile Verhaerenmuseum. Iedereen is welkom. Toegang: 3 €. Leden: gratis.