Minuit blanc

Minuit blanc

04.02.2018
Recital - Gent

De poëzie van Emile Verhaeren en Paul Verlaine heeft talloze componisten geïnspireerd: Maurice Ravel, Claude Debussy, Nadia Boulanger en Raoul Pugno, Fernand Carion, Joseph Jongen, Michael Schoemaker, Marguerite Debrie, Evert Bogaert, Bert Derycke… Anna Pardo Canedo (sopraan) en Sandra Lammens (piano) brengen dit repertoire met veel bravoure. Hun vertolkingen werden verleden jaar op CD gezet en luistert naar de naam Minuit blanc. Op zondag 4 februari 2018 om 11u presenteren zij hun CD in de Miry Zaal van het Gentse Conservatorium.  

Sandra Lammens (1971) behaalde haar het meesterdiploma klassieke piano aan het Koninklijk Conservatorium te Gent in 1999. Nadien studeerde ze compositie bij Frank Nuyts. Zij gaf diverse recitals met werken van o.a. George Crumb, Mauricio Kagel, Karel Goeyvaerts en Leos Janacek. Met de formaties Eaudevie en Schnapps interpreteerde ze de liederen van Kurt Weill en Henry Krtschil, joodse en Spaanse volksliederen, Franse chanson en eigen werk. Zij bracht ook liederen van Fauré, Debussy, Satie, Poulenc, Weill en recent werk van o.m. Evert Bogaert. Verder schreef ze de zangcyclus Os Segredos op gedichten van Carlos Drummond De Andrade en En Paradisum, zeven liederen op teksten van Marc Cosyns.

De Belgisch-Boliviaanse sopraan Anna Pardo Canedo (1986) begon haar muzikale studies in het Instituto Eduardo Laredo waar ze zang- en pianolessen kreeg. In 2004 won ze de eerste prijs in de Concurso Nacional de canto "Das Lied" te Bolivië. In 2011 behaalde ze haar masterdiploma Klassieke Zang aan het Koninklijk Conservatorium Gent. Ze participeerde aan diverse projecten en operaproducties in Europa en Zuid-Amerika, met o.a. Dirk Brossé, Gidon Saks, Guy Penson, Dick Van der Harst, Arte Vocale, Michel Tilkin, Felipe Ugarte en Elisabeth Schwimmer. Ze volgde les bij de Belgische sopraan Catherine Vandevelde en werkt samen met de Engelse pianist en componist Andrew Wise en met de Spaanse pianist Angel Cabrero. Sinds 2012 is ze sopraan bij het Warped Time Ensemble. In 2013 was ze finaliste in de International Singing Competition Colmenar Viejo en in 2014 bereikte ze de halve finale in de Koningin Elisabeth Wedstrijd.

Op het concert van 4 februari worden Sandra Lammens en Anna Pardo Canedo bijgestaan door Roel Smedt op trombone.

Zondag 4 februari 2018 om 11u00 in de Miry zaal van het Conservatorium te Gent
Adres: Biezekapelstraat 9, 9000 Gent
Inkom: 15 € / 10 €
Reservaties via Tickets Gent, Sint-Baafsplein 17, 9000 Gent, 09 / 225 01 01, info@ticketsgent.be; 
info: www.ticketsgent.be