Anna Pardo Canedo & Sandra Lammens

Anna Pardo Canedo & Sandra Lammens

12.03.2017
Recital - Sint-Amands

Tijdens de Hommage aan Emile Verhaeren op 27 november ll veroverden zij de harten van het publiek met hun prachtige vertolkingen van de composities geïnspireerd door de poëzie van Emile Verhaeren. De liederen die zij brachten waren niet van de minste: Maurice Ravel, Nadia Boulanger en Raoul Pugno, Fernand Carion, Joseph Jongen, Michael Schoemaker, Marguerite Debrie en recent werk van Evert Bogaert en Bert Derycke. Zij kregen de gelegenheid om hun liederen op te nemen in een professionele studio en op CD uit te geven. Op zondag 12 maart presenteren zij deze CD met de fameuze Verhaeren-liederen: Minuit blanc.

Sandra Lammens (1971) behaalde haar het meesterdiploma klassieke piano aan het Koninklijk Conservatorium te Gent in 1999. Nadien studeerde ze compositie bij Frank Nuyts. Zij gaf diverse recitals met werken van o.a. George Crumb, Mauricio Kagel, Karel Goeyvaerts en Leos Janacek. Met de formaties Eaudevie en Schnapps interpreteerde ze de liederen van Kurt Weill en Henry Krtschil, joodse en Spaanse volksliederen, Franse chanson en eigen werk. Zij bracht ook liederen van Fauré, Debussy, Satie, Poulenc, Weill en recent werk van o.m. Evert Bogaert. Verder schreef ze de zangcyclus Os Segredos op gedichten van Carlos Drummond De Andrade en En Paradisum, zeven liederen op teksten van Marc Cosyns.

De Belgisch-Boliviaanse sopraan Anna Pardo Canedo (1986) begon haar muzikale studies in het Instituto Eduardo Laredo waar ze zang- en pianolessen kreeg. In 2004 won ze de eerste prijs in de Concurso Nacional de canto "Das Lied" te Bolivië. In 2011 behaalde ze haar masterdiploma Klassieke Zang aan het Koninklijk Conservatorium Gent. Ze participeerde aan diverse projecten en operaproducties in Europa en Zuid-Amerika, met o.a. Dirk Brossé, Gidon Saks, Guy Penson, Dick Van der Harst, Arte Vocale, Michel Tilkin, Felipe Ugarte en Elisabeth Schwimmer. Ze volgde les bij de Belgische sopraan Catherine Vandevelde en werkt samen met de Engelse pianist en componist Andrew Wise en met de Spaanse pianist Angel Cabrero. Sinds 2012 is ze sopraan bij het Warped Time Ensemble. In 2013 was ze finaliste in de International Singing Competition Colmenar Viejo en in 2014 bereikte ze de halve finale in de Koningin Elisabeth Wedstrijd.

Zondag 12 maart 2017 om 11u30 in de grote zaal nabij het Verhaerenmuseum
Adres: E. Verhaerenstraat 71, 2890 Sint-Amands, 052 / 33 08 05
Inkom: 8 € / 5 €