De Koning komt naar Sint-Amands

De Koning komt naar Sint-Amands

Sint-Amands

GVA Mechelen: www.gva.be/cnt/dmf20151215_02022055/koning-komt-naar-sint-amands


Koning Filip brengt volgend jaar een bezoek aan Sint-Amands tijdens een herdenkingsplechtigheid aan Emile Verhaeren. Volgend jaar is het honderd jaar geleden dat de dichter stierf.

In Sint-Amands zijn ze volop bezig met de voorbereidingen voor het herdenkingsjaar rond Emile Verhaeren. "Er zal volgend jaar heel wat te beleven zijn. En de evenementen willen we vooral spreiden tussen 21 mei, zijn geboortedag, en 27 november, zijn sterfdatum”, zegt schepen van Cultuur Els De Smedt (CD&V).

"Wat nu al zeker is zijn enkele academische zittingen maar ook twee tentoonstellingen rond de dichter. Daarnaast plannen we ook een volksfeest en een theaterwandeling. Uiteraard maken we ook plaats voor poëzie. We gaan een biertje rond Emile Verhaeren lanceren en er zal zelfs een postzegel met een afbeelding rond de meest bekende inwoner ooit van Sint-Amands ontwikkeld worden.”

De komende weken zullen alle plannen concreet worden.

Het gonst al enkele weken van de geruchten dat ook Koning Filip naar de festiviteiten van Emile Verhaeren zal komen. Het gemeentebestuur wil er voorlopig evenwel nog niet over communiceren.

Voorlopig weet nog niemand of de koning alleen komt of dat ook koningin Mathilde mee naar Sint-Amands komt. Op welke dag de koning naar Sint-Amands komt zou ook nog niet helemaal vaststaan.